top of page

Familie in 't Veen

 

Toen Omi overleed merkte we al gauw dat het meer deed met onze dochter van 7 dan we aanvankelijk dachten. Omi woonde letterlijk wat verder weg en stond voor onze dochter natuurlijk ook iets verder weg dan Oma. Desalniettemin was het juist Omi die vaak de zakjes snoep meenam voor haar achterkleinkinderen naar alle verjaardagen. Daarmee had ze toch wel een speciaal plekje gekregen in het hart van onze dochter. Ook was het voor haar misschien wel de eerste echte crematie die ze met vol besef ging meemaken. 

 

We hebben Elleke uitgenodigd en gevraagd of zij vooraf een keer met haar in gesprek wilde gaan. Wat volgde was een warme zomerdag aan het water, waarbij Elleke onze dochter middels de inmiddels bekende lego liet zien wat er ging gebeuren. Ook hebben ze veel gekletst samen, Kon ze al haar vragen stellen aan Elleke en is er een kaarsje geknutseld. De crematie was hiermee voor onze dochter iets waar ze met een gerust hart naar uitkeek. Ze wist immers door de lego precies wat er ging komen en kon er tegen iedereen dan ook heel trots over vertellen. Ook op antwoorden wat er dan met Omi ging gebeuren had ze duidelijk antwoord gekregen. De dienst werd hierdoor niet onduidelijk (wat gaan we doen), vaag (waarom huilt iedereen) of eng (waar gaat Omi straks naartoe). Nee, het werd een moment waarbij ze op haar manier tevreden Omi kon herdenken. Zo legde ze met trots haar zelf gemaakte kaarsje bij de kist neer. 

 

Ik kan gerust zeggen dat je ziet dat Elleke precies op haar plek is, wanneer ze met kinderen binnen dit onderwerp bezig is. Ze straalt tijdens het gesprek, alle taboe gaat van tafel en er wordt veel meer gelachen dan gehuild. Deze sessie was voor zowel onze dochter als voor ons van onschatbare waarde en wij kunnen Elleke dan ook van harte aanbevelen. 

 

Lineke Tigelaar

'Plots hadden onze dochter en zoon geen papa meer. Een grote schok waar bijna geen woorden voor te vinden waren. Elleke kwam in de heftige eerste week en legde direct een heel mooi contact met de kinderen. En samen vonden ze woorden. Broodnodige woorden om het verdriet te duiden en de uitvaart voor te bereiden. Het fijne, oprechte contact met Elleke, het maken van knutsels voor en over papa en de troostknuffels zijn een belangrijk onderdeel geweest om de kinderen mee te laten denken en te laten beginnen met begrijpen. Ik ben haar hier heel dankbaar voor.'

Familie Schuddebeurs

 

Hoi Elleke, bedankt voor de mooie workshop met de kinderen van vanochtend. Volgens mij hebben ze het goed opgepakt. De knuffels zijn een hit en ze vinden jou heel lief! En voor mij geeft het rust, echt een stukje ontzorgen. Hartelijke groet, Paulien

Denise van der Ploeg 

Ik ben Elleke ontzettend dankbaar voor het begeleiden van onze kids bij het overlijden van hun Opi. Twee dagen voor de uitvaart hebben we in het zonnetje in de tuin bij Omi geluisterd naar een verhaaltje dat op hele kinderlijke manier uitlegt wat doodgaan betekend. Daarna heeft Elleke de uitvaart prachtig toegelicht met behulp van Lego. Elleke voelt de kinderen feilloos aan en er is alle ruimte voor het stellen van vragen. Ook zijn ze heerlijk creatief bezig geweest en hebben ze knutsels voor Opi gemaakt, met mooie muziek op de achtergrond. Een hele fijne, ongedwongen middag die echt even in het teken stond van de kinderen en hun gevoelens. 

Familie Jagai

 

Onze kinderen vonden Elleke een hele aardige, lieve en leuke begeleider. Ze hebben veel steun gekregen aan de begeleiding die zij geboden heeft na het overlijden van de opa van de kinderen. De activiteiten waren heel aansluitend op het gevoel van de kinderen en dit heeft hen geholpen om wat beter met het verlies om te gaan! Elleke is een lieve vrouw met een warme uitstraling die voor veel rust en harmonie gezorgd heeft tijdens de begeleiding . Dank je wel Elleke 

Lilian Roodenrijs

 

Wat onwijs fijn was dat Elleke er speciaal voor de kinderen was. De kinderen konden met al hun vragen bij haar terecht. Alles werd heel duidelijk en liefdevol uitgelegd. Ze heeft "de dood" iets minder eng gemaakt voor ze. De dood is niet fijn maar het hoort bij het leven. Het zorgenvriendje wat ze gekregen hebben was en is echt een troost voor ze, er zijn een hoop tranen en briefjes in de buikjes gegaan. De knutselspullen waren fijne afleiding en zo konden zij op hun manier een bijdrage leveren aan de uitvaart. Ze mochten overal bij helpen en als ze niet wilden was dat ook goed.

Familie van Asten

 

Hoe Elleke onze kleinzoon begeleide met zijn grote verdriet was voor ons heel bijzonder!

A.C.W Pronk-Oosterlee

Heel speciaal vind ik de begeleiding die Elleke heeft gegeven aan de kleinzonen. Zij heeft ze in alles betrokken ,mee laten helpen en prachtige knutsels voor opa met ze gemaakt.

bottom of page